Hopp til innholdet

Hyttetoalett som brenner avfall – Toalett til hytter uten innlagt vann

  Et hyttetoalett med forbrenning er et kjempegodt og hygiensk alternativ til den tradisjonelle utedoen mange bruker på hytten sin idag. Men dersom du er lei av å tømme utedoen eller simpelthen ikke orker lukten, vil kanskje et toalett som brenner opp avfallet være en god investering.

  Et såkalt forbrenningstoalett vil gjøre livet mye enklere for deg som er vant med utedo fra før, ikke lengre vil man måtte ha behov for å bære ut, grave ned eller bestille tømming av toalettet, alt man behøver å gjøre er å tømme askeskuffen én gang i uken ved jevnlig bruk.

  Lufting til et forbrenningstoalett

  Et enklere hytteliv – med og uten strøm

  Hyttetoalettet er perfekt for deg som ønsker å bli kvitt fluer, dårlig lukt og alt arbeidet som følger med en tradisjonell utedo og monteringen er enkel og noe de fleste klarer på egenhånd.

  Forbrenningstoalettet er beregnet for å fungere på strøm (10A), men kan også brukes på propangass og 12V, noe som er praktisk på hytter som verken har innlagt strøm eller vann.

  Cinderella Classic er et eksempel på en veldig populær modell og som produseres i Norge. Denne fungerer på både 230V eller gass/12V system og kvitter seg med alt avfall og brenner det opp. Toalettet er innvendig produsert i syrefast stål og er svært robust bygget med 3 års garanti.

  Siden 1999 har dette toalett systemet vært en velprøvd og velfungerende måte for å installere et moderne toalett i områder uten innlagt vann, strøm eller i sårbare områder hvor man ikke kan grave ned avløpssystemer. Med et forbrenningstoalett slipper man å forholde seg til et krevende regelverk eller høye kostnader dersom man ønsker å tilknytte seg det kommunale kloakksystemet.

  Cinderella Classic Forbrenningstoalett /Bad.no

  Moderne toalett på utedoen

  Har du lyst til å pusse opp og modernisere utedoen? Eller kanskje dere har mange gjester på hytten om sommeren og ønsker et mer hygienisk, moderne alternativ?

  Forbrenningstoaletter vil være et ideelt valg for å oppgradere eller pusse opp utedoen, og vil sannsynligvis være det enkleste og mest økonomiske valget som unngår graving og tilkobling av rør.

  Her forbrennes både urin og ekskrementer opp, helt luktfritt og lettvint. Askemengden som ligger igjen vil heller ikke være særlig stor, man vil f.eks sitte igjen med omtrent én tekopp aske dersom 4 personer har brukt toalettet i én uke.

  Gasstoalett – Cinderella Gas /Bad.no

  Gasstoalett til hytta

  Et vanlig forbrenningstoalett benytter strøm for å brenne opp avfall og fordampe urin, men dersom du har en hytte uten innlagt strøm eller vann vil ett gasstoalett være en måte å oppgradere toalettet på. Et gasstoalett fungerer på samme prinsipp som andre forbrenningstoaletter og trenger ikke vann eller innlagt strøm for å fungere.

  Gasstoalett – Cinderella Gas /Bad.no

  Man må derimot ha 12V strøm tilgjengelig for at toalettets elektronikk vil fungere, noe som kan f.eks kan forsynes via solceller og batteri.

  Les gjerne mer om Moderne Bidé – Hygieniske og komfortable toaletter, Runde speil med lys til badet – Tips og inspirasjon, Kran til vask i messing og kobber eller Mørk og svart innredning til små bad & gjestetoalett.