Hopp til innholdet

Mikrosement på bad – Gjort av amatør

  Som mange andre ønsket jeg å pusse opp badet på en rimelig måte. Mitt gamle bad var ganske trist og kjedelig med skeive fliser og utstikkende kanter. Jeg ønsket å gjøre mest mulig selv og valget falt da på mikrosement.

  Jeg var ikke så flink som jeg burde ha vært til å ta bilder underveis i prosessen, men dersom du ser litt på disse bildene, den medfølgende instruksjonen i produktet, samt kanskje noen youtube videoer burde det gå helt fint å legge mikrosement på egen hånd.

  Produktene jeg brukte var:

  • Mikrosement fra Cemento.no. Fargene escorial på vegger og galaxy på gulv.
  • To askestøvsugere. Anbefaler askestøvsuger med forfilter fra biltema.
  • Eksentersliper CAT fra Jula med medfølgende støvsuger tilkobling.
  • Spileplater og innredning fra Megaflis.
  • Slipepapir

  Kostnaden for nytt bad med mikrosement ble til slutt:

  9000 dusj
  5500 innredning
  2398 toalett
  3000 spotter
  5000 led strips
  17000 mikrosement
  6000 treverk, gips, sparkel, spiler
  stikkontakter, bokser: 965,-
  jysk: 165,-
  maling: 372,-
  lakk: 200
  tilbehør, kraner o.l: 3626
  støvsuger: 813,-
  eikeplate badekar biltema: 648,-
  rørlegger: 4500

  Totalt ca 60.000 kroner. Ettersom jeg er elektriker tok jeg den delen selv samt nytt tak.
  Tips dersom du har en drill eller fein kutter så kjøp inn ett sett med slipeverktøy som man setter på drillen. Det finnes også slipeverktøy som man kan montere på fein-kutteren slik at man klarer å skape jevne kanter langs vegg og tak, samt komme til å slipe der det er trangt.

  Aller først valgte jeg å sparkle flisefugene med fliselim. Her brukte jeg fliselim og våtromsprimer fra Biltema. Ved å sparkle fugene med fliselim så bruker man ikke opp mikrosementen like raskt, samt at fliselim er raskere å pusse over enn mikrosement basen.

  Etter at fliselimet er ferdig tørket skal man deretter prime veggene igjen og så trekke over duk som fungerer som en slags armering for mikrosementen. Denne er ganske enkel å jobbe med. Jeg fikk noen buler her og der fra armeringsnettet etter første lag med mikrobase, men dette er det bare å slipe over slik at det blir jevnt når alt har tørket.

  Etter at man har slipt over mikrobasen og støvsugd skal man legge ett nytt lag mikrobase. Denne må også tørke og så slipes over.

  På gulvet ser du noen av bulene fra armeringsnettet – disse kan bare slipes ned når alt er tørt.

  Når man har lagt to lag med mikrobase så er det på tide å legge første og andre lag med den fargetilsatte mikrosementen. Denne kommer ferdigblandet.

  Når gulv og vegger hadde fått lag med mikrosement monterte jeg spileplatene i tak og ned langs vegg. I Taket brukte jeg firkantede downlight og led-strips som gikk fra tak til gulv. På min nettside Lunelamper.no kan lese mer om montering av firkantede downlight og LED strips i tak og vegg.

  Les gjerne mer om Mørk og svart innredning til små bad & gjestetoalett, Mikroboble spabad – Badekar med mikrobobler og silkemykt vann for helse og komfort eller Hyttetoalett som brenner avfall – Toalett til hytter uten innlagt vann.