Hopp til innholdet

Rimelig oppussing av badet – tips og ideer

  Å renovere et bad er dyrt, heldigvis finnes det måter å pusse opp deler av badet på uten at det skal koste for mye.

  Mange øker huslånet eller tar opp et personlig lån for finansiere oppussingen av baderommet, men ved å heller fikse opp enkle ting og gjøre det selv kan du spare mye penger slik at du slipper å ta opp lån eller søke om kredittkort.

  En generell huskeregel er at et bad vil koste omtrent 40 000 per kvadratmeter for full oppussing – som en grunnpris, har man et medium stort bad vil kostnaden fort komme opp i flere hundre tusen kroner.

  Flis over flis: Det er ingen problemer med å legge ny og pen flis direkte over den gamle flisen så lenge membranen er tett og god. Det kan derimot bli noen høydeforskjeller i badet og lengre avstand fra varmekablene i gulvet.

  Eventuelt kan du også male flisene på badet. Vaske dem først nøye og så grovpuss dem med et pussepapir slik at den nye malingen får god heft. Benytt en gulvmaling.

  Stort speil med LED /Aliexpress
  Geberith monolith rehab toalett /Billigvvs

  Innredning og utstyr på badet som dusj, lamper, servanter, toalett og så videre er ting som kan byttes ut hvis man ønsker. Innredningen kan også løsnes og erstattes med noe nytt. Hvis det blir noen hull i veggen, men man må bare sørge for å tette dem forsvarlig og så passe på at den nye innredningen dekker over så det ser pent ut.